Slimme Speakers van Amazon Echo

Amazon echo speakers

Wil je met simpele spraakverzoeken jouw smarthome aansturen? Daar heet het Amerikaanse bedrijf Amazon de Amazon Echo-lijn voor ontwikkeld. De slimme speakers van Amazon stellen jou in staat om al je smart apparaten in huis aan te sturen. Amazon biedt voor elk budget een slimme speaker. Van een budgetproof variant tot een high-end slimme speaker. Allemaal met uitstekende geluidskwaliteit.

Amazon echo 3e generatie

Amazon Echo (3e generatie)

Slimme speaker met Engelstalige Alexa assistent.

Amazon Echo Dot (3e generatie)

Slimme Speaker voor in kleine ruimtes. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Amazon echo studio

Amazon Echo Studio

Een grotere formaat slimme Speaker voor in de woonkamer.

Amazon echo show 5

Amazon Echo Show 5

Een kleine slimme speaker met scherm, voor in kleinere ruimtes.

Amazon echo show 8

Amazon Echo Show 8

Een grotere slimme speaker met scherm, voor in grotere ruimtes zoals de woonkamer.

Amazon echo spot 2e generatie

Amazon Echo Spot (2e generatie)

Een compact model met rond scherm voor overal in huis.

Amazon_echo_dot_4e_generatie

Amazon Echo (4e generatie)

Nog beter geluid en briljante hardware – Amazon heeft met de Amazon Echo vierde generatie een geweldige nieuwe slimme speaker op de markt gebracht.

De nieuwste ontwikkelingen

Amazon blijft zijn slimme speakers continu verbeteren. Er zijn dan ook veel verschillende modellen speakers van Amazon Echo op de markt. Amazon heeft tot nu toe drie generaties speakers uitgebracht, waarvan de derde generatie de nieuwste is. De Echo Dot is de voordeligste optie en kun je al aanschaffen vanaf € 70,-. Een handig en klein instapmodel voor kleine kamers! Daarnaast zijn er onder meer de Amazon Echo en de Echo Studio, die beide iets groter zijn van formaat. De Echo Studio is de nieuwste aanwinst in de Amazon Echo-
familie. Deze slimme speaker is dankzij zijn grote formaat en uitstekende geluidskwaliteit prima geschikt voor grotere woonkamers. Zelfs voor een feestje is deze slimme speaker prima bruikbaar. Daarnaast heeft Amazon twee slimme speakers uitgebracht die zijn voorzien van een scherm: de Echo Show 5 en de Echo Show 8.

Voordelen van de slimme speakers van Amazon

In de Verenigde Staten zijn de slimme speakers van Amazon erg in trek. Volgens Consumer Intelligence Research Partners heeft Amazon zo’n 75% van de markt van slimme speakers in handen. In de VS worden de speakers van Amazon veel vaker verkocht dan de Google Home-producten. Dat is natuurlijk niet zonder reden. De speakers van Amazon zijn van veel gemakken voorzien. Ze zijn compatibel met heel wat verschillende smart apparaten. Ook is de geluidskwaliteit prima en ben je met een groot bedrijf als Amazon.com als maker natuurlijk verzekerd van een uitstekend werkend apparaat. Daarnaast zijn de speakers fijn geprijsd en is er een slimme speaker van Amazon voor elk budget.

Amazon Echo in Nederland te koop?

De slimme speakers van Amazon Echo werken met het voice assistant-systeem Alexa. Helaas spreekt dit systeem nog geen Nederlands. Je zult dus Engels met je speaker moeten spreken. Wel is de kans groot dat er een Nederlandse versie van het systeem zal komen, aangezien Amazon.com naar Nederland komt. Sommige smart home-opties zijn wat lastiger bij Amazon Echo dan bij Nederlands sprekende slimme speakers. Zo kun je als Nederlander niet via de Amazon Echo een bestelling doorgeven bij je lokale restaurant. Let op: er is nog geen officiële lancering van de slimme speakers van Amazon in Nederland geweest. Wel zijn de speakers al te koop via bol.com.

Welke apparaten kun je ermee bedienen?

De slimme assistent Alexa van Amazon werkt met Alexa Skills: een soort apps waarmee je de producten in jouw smart home kunt besturen. In totaal beschikt Alexa over wel 30.000 vaardigheden en dat worden er alleen maar meer. Die vaardigheden variëren van apparaten bedienen in je smart home tot informatie laten voorlezen of met andere systemen samenwerken. Aan jou de keuze welke vaardigheden je toevoegt aan de skills van Alexa. Veel makers van slimme producten creëren hun eigen Alexa Skills, zodat ze zeker weten dat hun apparaat perfect met een Amazon-speaker samenwerkt. Met Alexa kun je zelfs de was doen, de oven aanzetten of koffie zetten als je over de juiste apparaten beschikt. Als je zeker wilt weten of jouw smart home-producten werken met de slimme speakers van Amazon, moet je letten op de tekst “works with Amazon Alexa” op het productlabel.

Toepassingen

Je hoeft maar “Alexa” te zeggen of de slimme speaker begint naar je te luisteren. Je kunt je slimme speaker van Amazon dan allerlei vragen stellen of commando’s geven. Als je Alexa in het Engels jouw vraag of commando doorgeeft, kan ze veel voor je doen. Bijvoorbeeld
het nieuws voorlezen (ook het Nederlandse NOS-nieuws), YouTube-filmpjes aanzetten, lampen of andere producten in huis bedienen, een wekker aanzetten, de muziek laten klinken of je smart deurbel laten werken. Alleen producten of diensten bestellen in Nederland kan via Alexa (nog) niet. Eind september 2020 kondigde Amazon aan binnenkort 14 nieuwe slimme apparaten uit te brengen. Daardoor kun je nog meer apparaten besturen met een speaker van Amazon. Zo komen er zelfs een spraakgestuurde magnetron en wandklok.

Veelgestelde vragen

Amazon heeft de volgende modellen uitgebracht: Amazon Echo, Amazon Echo Dot, Amazon Echo Studio, Amazon Echo Show en Amazon Echo Spot.

De goedkoopste modellen koop je al vanaf 29 Euro

Uiteraard bij de webshop van Amazon, maar ook bekende elektra ketens verkopen slimme speakers van Amazon Echo.

Tot op heden is het niet bekend wanneer Alaxa in het Nederlands te verkrijgen is.

Ja dat kan zeker! Kijk op de verschillende productdetailpagina’s of productcategoriepagina’s.

Ontdek de slimme apparaten

Kies de beste deal en profiteer!

Over Slimmespeakers.nl

Slimmespeakers.nl is een collectief van Smart Device, Voice Assistants en Conversational Experience specialisten die graag hun kennis en kunde delen en Voice apparaten dichterbij de consument brengen voor de beste prijs. Particulieren en professionals kunnen hier terecht voor adviezen, producten en de creatie van Voice apps.

© 2020 - Slimmespeakers.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0