Slimme rookmelders

Bekijk en vergelijk onze uitgebreide selectie aan smart speakers en kies speaker die het best bij jou past.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Ben je benieuwd wat het laatste nieuws is omtrent smart speakers? Ga dan naar onze blog!

Beveilig je woning met een slimme rookmelder

Je woning is je veilige haven. Maar is je woning wel zo veilig? Iets waar je niet meer geconfronteerd wilt worden is een woningbrand waarbij niet alleen je huis en je inboedel verloren kunnen gaan, maar waarbij ook doden of gewonden kunnen vallen. Het gevaar van een woningbrand kun je voorkomen door het nemen van de juiste maatregelen. Een hele eenvoudige maatregel die je kunt nemen is het plaatsen van slimme rookmelders.

Waarom een slimme rookmelder plaatsen?

Als je slaapt word je van rooklucht niet wakker omdat je niets ruikt. Binnen enkele minuten kun je dan ook al bewusteloos raken. Geadviseerd word om op elke verdieping, daar waar alle slaapkamerdeuren op uitkomen, op het plafond een slimme rookmelder te plaatsen. Slimme rookmelders kunnen onderling worden gekoppeld, maar ook met andere slimme apparatuur worden gekoppeld. Plaats daarom bij voorkeur een gekoppelde slimme rookmelder. Dat heeft als voordeel wanneer één slimme rookmelder brand detecteert, ook de andere gekoppelde slimme rookmelders, die elders zijn gemonteerd, in werking treden. Behalve rook kan een slimme rookmelder, zoals Google Nest Protect, ook hitte en koolmonoxide detecteren, een geurloos, onzichtbaar en uiterst gevaarlijk gas.

Wat is het voordeel van een slimme rookmelder?

In de basis verschilt het mechanisme van een slimme rookmelder niet van dat van een traditionele rookmelder. Een slimme rookmelder heeft wel extra functies. Wanneer je een traditionele rookmelder hebt geïnstalleerd, produceert die met 85 decibel flink geluid. Dat geluid hoor je helaas alleen als je thuis bent. Wanneer je echter een slimme rookmelder hebt geïnstalleerd, krijg je, op welke locatie je je op dat moment ook bevindt, een waarschuwing via een app.

De Google Nest Protect rookmelder is een goed voorbeeld van een slimme rookmelder en werd in 2020 als beste getest. Zodra er koolmonoxide of rook door de Google Nest Protect wordt gedetecteerd, word je hierover door een vrouwenstem op een geluidssterkte van 70 decibel over de exacte locatie in huis gealarmeerd. Er zijn echter nog twee andere typen alarmsignalen. Je kunt ook door de Nest app worden geïnformeerd (wanneer je niet thuis bent) of door een geluidsignaal in plaats van een vrouwenstem.

Wanneer deze slimme rookmelder in het donker beweging detecteert, geeft deze, ter oriëntatie, groen licht. Met de Nest app ben je altijd van mogelijk brandgevaar in je woning op de hoogte, maar ook als het batterijniveau van je rookmelder laag is. Dit draagt natuurlijk bij aan de veiligheid omdat (enkel bij uitvoering op batterijen). Van de Google Nest Protect slimme rookmelder zijn twee versies verkrijgbaar. De ene uitvoering werkt op batterijen, de andere alleen op netstroom. De werking is echter bij beide uitvoeringen hetzelfde. Het grote voordeel van de uitvoering op batterijen is dat je ze overal kunt plaatsen zonder dat je hoeft te boren of te schroeven. Wanneer je een slimme rookmelder op het lichtnet aansluit, heeft deze als backup nog altijd batterijen om de werking altijd te kunnen garanderen.

Er zijn uiteraard ook andere goede, slimme rookmelders op de markt. Ieder merk heeft zo zijn eigen voordelen. Enkele merken die slimme rookmelders op de markt hebben gebracht zijn Elro, Google Nest, Alecto, Somfy en Fibaro. Lees voordat je tot aanschaf overgaat vooral de productspecificaties en de reviews.

Bekijk en vergelijk hierboven alle slimme rookmelders en beveilig je huis op de smart way!

Ontdek de slimme apparaten

Kies de beste deal en profiteer!

Over Slimmespeakers.nl

Slimmespeakers.nl is een collectief van Smart Device, Voice Assistants en Conversational Experience specialisten die graag hun kennis en kunde delen en Voice apparaten dichterbij de consument brengen voor de beste prijs. Particulieren en professionals kunnen hier terecht voor adviezen, producten en de creatie van Voice apps.

© 2020 - Slimmespeakers.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0