Slimme Speakers van Apple

Apple homebods

Een slimme speaker van Apple? Jazeker! Het programma Siri zullen de meeste iPhone-gebruikers wel kennen. Maar deze handige voice assistant is nu niet meer alleen op je telefoon te vinden. Apple heeft ook een slimme speakers uitgebracht die werkt met Siri: de HomePod en HomePod Mini. Die kun je van alles vragen en laten uitvoeren. Zo maken deze speakers jou het leven iets makkelijker. En je huis iets smarter.

Apple Homebod

Apple HomePod

Een slimme speaker die samenwerkt met Siri om je muziek en HomeKit-apparaten te bedienen.

Apple Homebod mini

Apple HomePod Mini

Een kleinere slimme speaker van Apple met onder andere een intercomfunctie.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Apple Homepod Mini Slimme Speaker

Apple HomePod Mini

Beste deal op: bol.com
131.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Apple Homepod Slimme Speaker

Apple HomePod

De nieuwste ontwikkelingen

Siri is de virtuele assistent van Apple die allerlei vragen voor je kan beantwoorden. Dat varieert van “Wat is het weerbericht?” tot “Wat is de geboortedatum van koning Willem-Alexander?”. Je hoeft maar “Hey Siri” te roepen of je voice assistant staat al voor je klaar om jouw spraakcommando’s op te volgen. Op de iPhone spreekt Siri ook Nederlands. Bij de HomePod en HomePod Mini is dat helaas nog niet het geval. Die zal je voorlopig je spraakcommando’s in het Engels moeten geven. Wie weet komt dat nog. De HomePod en HomePod Mini zijn nog niet officieel gelanceerd in Nederland, maar je kunt er toch al de trotse eigenaar van worden via een aantal Nederlandse webshops.

Onlangs is ook bekend geworden dat Apple komt met een kleinere variant van de HomePod, de HomePod Mini. Deze krijgen ondermeer een nieuwe Intercom-functie, waarmee gebruikers kunnen communiceren via de speakers als ze er meerdere in huis hebben. Verder kun je meerdere HomePod Mini’s met elkaar te combineren voor een stereogeluid. De HomePod mini heeft verder een integratie met Apples slimme assistent Siri en de eigen Music-streamingdienst. Verder kondigt Apple ondersteuning aan voor andere muziekstreamingdiensten, maar Spotify zit daar niet bij. Het is nog niet bekend of en wanneer de HomePod Mini binnen Nederland leverbaar wordt.

Voordelen van de slimme speakers van Apple

De HomePod’s wordt nu al geprezen om zijn geweldige geluid. En dat voor een slimme speaker met een vrij bescheiden formaat! De speaker is vooral ideaal voor wie meerdere Apple-apparaten in huis heeft staan. Daar werken de HomePod en HomePod Mini perfect mee samen. Het is in dat geval een onmisbare aanvulling om alles uit je Apple-systemen te halen. Ook fijn is dat de speaker perfect samenwerkt met Apple Music, waardoor je naar hartenlust muziek kunt luisteren met een uitstekende kwaliteit. Let op: voor wie verder niet met Apple-producten werkt, is een slimme speaker van Google of Sonos misschien een betere optie. Die merken werken met Google Assistant en zijn daardoor compatibel met meer verschillende typen apparaten.

Welke apparaten kun je ermee bedienen?

De HomePod en HomePod Mini werken uitstekend samen met alle Apple-apparaten en -systemen. Zo kun je er prima muziek op luisteren via Apple Music, kan de speaker via Siri vele vragen voor je beantwoorden en kun je er je agenda door laten voorlezen. Daar komt nog bij dat de slimme speaker op zich al een uitstekende AirPlay-luidspreker is met perfect geluid. Via het systeem HomeKit kun je allerlei apparaten op je HomePod aansluiten. Goed om te weten: niet al je smart apparaten hoeven van Apple te zijn. Ook veel andere merken werken met HomeKit samen. Belangrijk is om te checken of op de verpakking van een apparaat de vermelding “Works with Apple HomeKit” staat. In dat geval weet je zeker dat je goed zit.

Een paar voorbeelden van apparaten die je met je slimme speakers van Apple kunt bedienen:
  • Philips Hue-verlichting
  • Slimme verlichting van IKEA
  • Slimme thermostaat van Tado
  • Diverse slimme stekkers
  • Diverse slimme deurbellen

Toepassingen

De HomePod (Mini) kan je bij van alles helpen. Zo kun je met een HomePod (Mini) je favoriete muziek laten afspelen via jouw Apple-muziekdiensten. Je kunt Siri vragen je het laatste nieuws te geven of je kunt via Siri de wekker zetten, algemene informatie opvragen of leuke podcasts luisteren. Ook is de HomePod bedoeld om je smart home te besturen. Dat doet het apparaat met de HomeKit-software, waarmee je al jouw apparaten kunt laten communiceren met je HomePod. Zo kan je HomePod (Mini) de lampen voor je dimmen, de thermostaat besturen, de rolgordijnen laten zakken of je via een camera laten zien wie er voor de voordeur staat. Kortom: de slimme speakers van Apple zijn een onmisbare aanwinst voor elke Apple-liefhebber. Koop een HomePod (Mini) om jouw Apple-omgeving naar een nog hoger (en slimmer) niveau te tillen.

Veelgestelde vragen

Apple heeft tot op heden de volgende modellen uitgebracht: Apple HomePod en Apple HomePod Mini

De goedkoopste modellen koop je al vanaf ongeveer 99 US Dollar.

Je kunt de producten kopen bij onder andere Bol, Apple en diverse gespecialiseerde webshops.

Ja, Siri is ook in het Nederlands beschikbaar.

Ja dat kan zeker! Kijk op de verschillende productdetailpagina’s of productcategoriepagina’s.

Ontdek de slimme apparaten

Kies de beste deal en profiteer!

Over Slimmespeakers.nl

Slimmespeakers.nl is een collectief van Smart Device, Voice Assistants en Conversational Experience specialisten die graag hun kennis en kunde delen en Voice apparaten dichterbij de consument brengen voor de beste prijs. Particulieren en professionals kunnen hier terecht voor adviezen, producten en de creatie van Voice apps.

© 2020 - Slimmespeakers.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0