De nieuwe Apple HomePod Mini

Apple HomePod Mini

Update - 16.10.2020 Laatste nieuws over slimme speakers van Apple!

De Apple HomePod Mini, een een slimme luidspreker met een prijspunt rond de €100,- met Siri, is gearriveerd. Als een kleinere en meer betaalbare opvolger van de originele Apple HomePod, is de nieuwe HomePod Mini gearriveerd om de strijd aan te gaan met categorieleiders als de Sonos One, Nest Audio en de altijd evoluerende Amazon Echo.

In feite lijkt deze HomePod veel op die nieuwe Amazon Echo. Of een Magic 8-bal, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Dit ronde audio-apparaat voor thuis is ontworpen om de ultieme HomeKit-ervaring te bieden, of als handsfree hub voor de beste HomeKit-apparaten. Maar wordt HomePod Mini een van de beste slimme luidsprekers? Hier is alles wat we weten over de laatste poging van Apple om van Siri een begrip te maken.

Apple HomePod Mini: design

De HomePod Mini is 3,3 centimeter lang. De originele HomePod is daardoor in vergelijking net even wat groter. Het lijkt erop dat de grootte van de HomePod Mini halverwege valt tussen die van de cilindrische Amazon Echo (3e generatie) en Amazon Echo Dot (3e generatie), terwijl het de prijs van Amazons producten uit de middenklasse overneemt.

De nieuwe speaker heeft een strak, bolvormig ontwerp dat enigszins lijkt op de nieuwe Amazon Echo, compleet met touchscreen-bovenkant die oplicht als Siri actief is. De nieuwe met gaas bedekte luidspreker is verkrijgbaar in zowel grijs als wit

terug naar menu ↑

De binnenkant van de Apple HomePod Mini

Wat betreft de binnenkant van de HomePod Mini, wordt de luidspreker aangedreven door de S5-chip van Apple, die dezelfde is als gebruikt in de Apple Watch SE en de Apple Watch Series 5 (de Apple Watch Series 6 gebruikt een S6-chip). Het heeft ook Apple’s U1 ultrabrede bandchip voor moeiteloze audio-overdracht wanneer een iPhone in de buurt is. In tegenstelling tot de HomePod, die zeven speakers heeft, heeft de HomePod Mini er maar twee, zowel als een kosten- en ruimtebesparend mechanisme. Toch heeft de Sonos One maar één speaker en één mid-woofer en is hij nog steeds de beste slimme speaker als het gaat om audioprestaties.

Bovendien weten we dat de HomePod Mini een driver met volledig bereik heeft, passieve radiatoren met volledige uitslag en een akoestische golfgeleider voor 360 graden geluid. En als één niet genoeg is voor uw ruimte, kan HomePod Mini in stereo worden gekoppeld met twee in dezelfde kamer en worden gesynchroniseerd met meerdere in huis. Maar let op! Het is niet mogelijk om je mini met een reguliere speaker te verbinden. Dus wie een HomePod mini in huis heeft staan én een HomePod, kan deze twee niet combineren als stereopaar.

Apple HomePod Mini

terug naar menu ↑

Apple HomePod Mini: Siri en ondersteunde muziekservices

In tegenstelling tot Amazon en Google plaatst Apple zijn stemassistent alleen in de eigen slimme luidsprekers van het bedrijf. HomePod Mini wordt de tweede slimme Siri-luidspreker ooit. Net als Siri op iPhones en Apple Watches, laat Siri op HomePod Mini gebruikers handsfree om informatie en herinneringen vragen. Maar het heeft een groter bereik – als je iPhone buiten bereik is of uw Apple Watch wordt opgeladen, kan je HomePod Mini verzoeken uitvoeren zover je stem reikt.

Je kunt Siri ook vragen om inhoud van bepaalde streamingplatforms te starten. Hoewel Spotify met name afwezig is, hebben gebruikers toegang tot audio van Apple Music, Podcast, iHeart Radio en TuneIn, met Pandora en Prime Music op een later moment.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontdek de slimme apparaten

Kies de beste deal en profiteer!

Over Slimmespeakers.nl

Slimmespeakers.nl is een collectief van Smart Device, Voice Assistants en Conversational Experience specialisten die graag hun kennis en kunde delen en Voice apparaten dichterbij de consument brengen voor de beste prijs. Particulieren en professionals kunnen hier terecht voor adviezen, producten en de creatie van Voice apps.

© 2020 - Slimmespeakers.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0