Xiaomi komt met de Mi Smart Speaker naar Europa

Update - 26.10.2020 Laatste nieuws over slimme speakers van Xiaomi!

Xiaomi heeft de laatste jaren steeds meer erkenning op de internationale markt gewonnen door één simpel recept toe te passen: een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Of je nu shopt in de goedkoopste regionen van hun assortiment of eerder een dure smaak hebt: bij Xiaomi krijg je waar voor je geld. Het is een gegeven dat ook mag gezegd worden van de Mi Smart Speaker. Deze slimme speaker werd in 2017 aangekondigd en was de voorbije jaren enkel in China beschikbaar. Nu is het product eindelijk klaar voor een internationale release en kan je ook als Europese consument jouw slag slaan.

Wat biedt de Mi Smart Speaker?

De Mi Smart Speaker is een slimme speaker waar de Google Assistent naadloos in geïntegreerd is. Dat is een andere aanpak dan bij de vorige incarnaties van de smart speaker van Xiaomi. Deze beschikten immers uitsluitend over de eigen XiaoAI assistent. Dat betekent dus concreet dat met de Mi Smart Speaker van alle typische features van de Google Assistent kunt genieten. Qua functionaliteit kan de speaker van Xiaomi dan ook absoluut naast de Google Home of de Nest Mini geplaatst worden.

terug naar menu ↑

Het design en de functies

Het design van de Mi Smart Speaker is vrij standaard, maar dat hoeft niet negatief zijn. Bovenaan is er een “lichtring” als visuele indicator bij notificaties. Voor extra stabiliteit heeft het apparaat rubberen voeten. De twee microfoons leveren uitstekend werk waardoor het mogelijk is om vanop een behoorlijke afstand bevelen door te geven. Op het controlepaneel vind je vier knoppen terug: volume naar beneden, start/pauze knop, mute en volume naar boven. Wel is het belangrijk om te weten dat de Mi Smart Speaker iets robuuster is dan de Google Home of de Amazon Echo en daardoor maar liefst dubbel zo veel weegt.

Wat de functies betreft is het geluidssysteem meer dan voldoende. Het geproduceerde geluid klinkt warm en uitnodigend. Bovendien kan je de Mi Smart Speaker via Bluetooth met heel wat smart-apparaten connecteren. Chromecast is ingebouwd en je kunt zelfs de Google Home app gebruiken om de instellingen van de speaker te configureren. Net zoals bij de Google Home kan je jouw dagelijkse briefing horen, routines laten lopen, vragen stellen, notificaties doorkrijgen en nog wel wat meer.

terug naar menu ↑

Wat gaat de Mi Smart Speaker kosten?

De echte reden waarom je zonder te twijfelen gaat voor de Mi Smart Speaker is natuurlijk de prijs. Het apparaat biedt in essentie dezelfde functies voor maximaal de helft van de prijs. Het is nog niet duidelijk hoe hoog die exact zal liggen, maar bij de lancering in India bedroeg die omgerekend 41 euro. Als je weet dat je voor de goedkoopste versies van de Google Home al snel 85 euro moet neerleggen is dat een koopje. In vergelijking met de Amazon Echo is het verschil nog markanter.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontdek de slimme apparaten

Kies de beste deal en profiteer!

Over Slimmespeakers.nl

Slimmespeakers.nl is een collectief van Smart Device, Voice Assistants en Conversational Experience specialisten die graag hun kennis en kunde delen en Voice apparaten dichterbij de consument brengen voor de beste prijs. Particulieren en professionals kunnen hier terecht voor adviezen, producten en de creatie van Voice apps.

© 2020 - Slimmespeakers.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0