Slimme Speakers van Samsung

Samsung Slimme Speakers

Nadat grote merken als Apple, Google en Sonos met slimme speakers zijn gekomen, kon ook Samsung niet achterblijven. Het Koreaanse merk heeft dan ook aangekondigd zijn eigen slimme speakers op de markt te brengen. De Galaxy Home en Galaxy Home Mini kunnen elk moment verkrijgbaar zijn. Wat zijn de ins en outs? En wanneer worden de speakers gelanceerd? Wij vertellen je er alles over.

Slimme speakers van Samsung, hoe zit dat?

In 2018 en 2019 heeft Samsung aangekondigd twee slimme speakers op de markt te gaan brengen. Het gaat om de Galaxy Home en de Samsung Home Mini. Wanneer beide speakers officieel verkrijgbaar zijn, is nog niet bekend. De release van de grotere speaker is al een aantal keer uitgesteld, omdat deze speaker op dit moment uitgebreid getest en verbeterd wordt. Samsungs nieuwe slimme speakers moeten onderdeel worden van het Samsung SmartThings- platform, waar veel apparaten van het merk op zijn aangesloten. De slimme speaker moet dienen als hub om alle andere slimme apparaten mee te besturen. Dit platform werkt met de voice assistant Bixby, het systeem waarmee ook al op diverse tv’s van Samsung werkt. Het systeem spreekt op dit moment nog geen Nederlands.

Samsung werkt op dit moment nog met name aan de aansturing van de speakers via Bixby. Deze spraakassistent schijnt op dit moment nog niet zo optimaal te zijn als het systeem van onder meer Googles slimme speakers en de slimme speakers van Amazon.

Galaxy Home

De Galaxy Home moet een grote slimme speaker worden die muziek in een uitstekende kwaliteit kan afspelen en die tegelijkertijd goed werkt samen met Bixby. Over de vormgeving van de slimme speaker is al het nodige bekend. Deze speaker heeft een strak ontwerp en staat op drie pootjes. Hij heeft een flink formaat en heeft zo’n 1,5 keer de grootte van de Apple HomePod. Verder is de Galaxy Home uitgerust met 6 ingebouwde speakers, een subwoofer en 8 ingebouwde microfoons. Oftewel, alles om een uitstekende geluidskwaliteit te garanderen.

Galaxy Home Mini

Daarnaast kondigde Samsung een kleinere slimme speaker aan. Dit is de Galaxy Home Mini, een mini-variant van de Galaxy Home. Over de specificaties van deze kleine speaker is nog niet veel bekend. Wel weten we dat ook deze speaker gaat draaien op Bixby. Ook is bekend dat de Home Mini een micro-usb-aansluiting krijgt in plaats van een usb-c-poort (zoals de grotere Galaxy Home).

Toepassingen met Samsung Bixby

De meeste mensen met een Samsung-telefoon zullen wel bekend zijn met het systeem Bixby. Dit systeem werkt samen met diverse apps en andere services. Met een simpel spraakcommando zijn diverse acties te triggeren. Je kunt er ook zelf triggers mee instellen. Bijvoorbeeld “Goedemorgen” als trigger om je nieuwste mails voor te lezen en je planning voor die dag te horen te krijgen. Het systeem onderneemt dan zelf de reeks acties die nodig is om jouw commando uit te voeren.

Ook zal het systeem samenwerken met diverse apparaten uit het SmartThings-platform. Van het uitzetten van de lampen tot het oprollen van de rolgordijnen. Ook kun je Bixby informatie dicteren, liedjes laten afspelen of YouTube-video’s laten streamen. Bixby is op dit moment nog niet in het Nederlands beschikbaar. Wel verstaat het systeem Engels.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Onze voorkeur
Sonos Beam

Sonos Beam

Beste deal op: expert.nl
449.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Sonos One

Sonos One

Beste deal op: bol.com
185.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Sonos Move slimme speaker

Sonos Move

Beste deal op: bol.com
390.00

Slimme speakers van andere merken

Wil je niet wachten op deze nieuwe slimme speakers van Samsung? Dan zijn er gelukkig heel wat andere mooie slimme speakers op de markt. Voorzien van alle nieuwste snufjes en gemakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de slimme speakers van Google? De HomePod van Apple? Of de slimme speakers van Sonos met hun strakke design? Ook daarmee kun je met een simpel spraakcommando hulp krijgen bij heel wat dagelijkse taken. Van het voorlezen van het nieuws tot het aanzetten van de lampen.

Veelgestelde vragen

Apple heeft tot op heden de volgende modellen uitgebracht: De Galaxy Home en Galaxy Home Mini.

De prijzen zijn voor de Nederlandse markt nog niet bekend gemaakt.

Nee, de Galaxy Home en Galaxy Home Mini zijn in Nederland nog niet officieel uitgebracht .

Sinds maart 2017 werkt Samsung met de spraakgestuurde digitale assistent genaamd Bixby.

Ontdek de slimme apparaten

Kies de beste deal en profiteer!

Over Slimmespeakers.nl

Slimmespeakers.nl is een collectief van Smart Device, Voice Assistants en Conversational Experience specialisten die graag hun kennis en kunde delen en Voice apparaten dichterbij de consument brengen voor de beste prijs. Particulieren en professionals kunnen hier terecht voor adviezen, producten en de creatie van Voice apps.

© 2020 - Slimmespeakers.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0